VOS ARCHEO

advies- & onderzoeksbureau voor archeologische projecten

                                                 

 

         

                

            


 

Vos Archeo is de onderneming van Wouter Vos. Vos (1969) studeerde Klassieke en Provinciaal-Romeinse Archeologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na zijn afstuderen werkte hij bij de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (1994-1998; tegenwoordig RCE - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), het Archeologisch Diensten Centrum (1998-2003) en Hazenberg Archeologie (2003-2013). Sinds de zomer van 2013 werkt hij bij Saxion Hogeschool te Deventer en heeft hij het bedrijf Vos Archeo. 


Vos voerde verschillende opgravingen uit langs de limes: in de Romeinse forten (castella) van Alphen aan den Rijn en Woerden; de kampdorpen (vici) van Bunnik-Vechten, Woerden, Valkenburg (ZH) en de Leidsche Rijn; de Romeinse wegen van Valkenburg (ZH), Alphen aan den Rijn en de Leidsche Rijn; en de landelijke nederzettingen in het direct achterland van delimes van Wijk bij Duurstede, Houten en op grotere afstand Beneden Leeuwen, Monster en Mook.

 

In 2009 promoveerde Vos op het proefschrift Bataafs platteland. Het Romeinse nederzettingslandschap in het Nederlandse Kromme-Rijngebied’ aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.


Een verkorte CV kan hier worden gedownload.

Wouter Vos is senior-KNA-archeoloog (registratienummer 74373526). 

Vos Archeo is lid van de Vereniging van Ondernemers in Archeologie (VOIA).